/>/> VANHUS STADISSA: Suomalaiset elokuvat

maanantai 28. lokakuuta 2013

Suomalaiset elokuvat

Kyllä meitä nyt hemmoitellaan! Tarjolla on teattereissa lukuisa joukko kotimaisia elokuvia. Maallikosta tuntuu, että kuvausryhmät suoltavat kuvia näinä aikoina enemmän kuin koskaan. Tarjolla on henkilöhistoriaa kuten Teemu Selänteestä (Selanne) ja Peter Franzenista (Tumman veden päällä) kertovat kuvat. On historiaa sivuavia kuten Kekkonen tulee, Muisteja ja Mieletön elokuu. Yhteiskunnallisesti kantaaottavia kuten Leijonasydän, Poski poskea vasten ja Oppipoika. Tässä on mainittuna vain muutama täällä hetkellä Helsingin elokuvateattereissa esitettävä vaihtoehto. Lisää on kuulemma tulossa!

 Kuten luettelosta huomaa, on tarjolla monenlaista hyvää! Mikäli olet vähänkään kiinnostunut kotimaisista elokuvista niin nyt on aika tarttua itseä niskasta kiinni ja ponkaista elokuviin. Onneksi myös eläkeläisiä ajatellen on Helsingissä mahdollista käydä elokuvissa myös päiväsaikaan. Kun pääset ulos kuvista on vielä valoisaa ja ehtii vielä vaikka mitä!

Minut vietiin eilen sunnuntaina katsomaan elokuva Mieletön elokuu. Se oli erittäin mielenkiintoinen ja mukava kokemus! Kuva yllätti minut hyvin positiivisesti, joka olen television jännityselokuvien suurkuluttaja. Olen selvästi aivan liikaa keskittynyt vain yhteen genreen. Nyt silmäni avautuivat kuin kissanpennulla! Suomessa tehdään monipuolisia, laadukkaita elokuvia eikä elokuvateollisuus ollut loppunutkaan Edwin Laineen Tuntemattomaan sotilaaseen! Aion käydä lähiaikoina taas katsomassa elokuvan teatterissa ja katson nimenomaan kotimaista!

Kurkkahaan vaihtoehtoja täältä http://www.finnkino.fi/movies/now_showing/?TheatreArea=1014 ja käy kuvissa! Alla kuvia elokuvasta Mieletön elokuu.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti