/>/> VANHUS STADISSA: Enter-orvon kesätuntoja

maanantai 1. kesäkuuta 2015

Enter-orvon kesätuntoja

Kyllä en ole varma pidänkö kesästä vai en! Vaikka onhan se kesässä kivaa kun saa parina päivänä jättää välihousut pois ja karvalakin naulakkoon. Niin ja rukkaset! Ei semmoiset nais-miesrukkaset vaan ne, kun käsissä pidetään, ettei näpit jäädy. Saattaa hyvällä tuurilla jopa tarjeta vähemmillä pukeutumiskerroksilla!

Mutta paljon on poissa! Se on poissa Enterin mukavat opastajakaverit ja tietenkin Juulia, tehotoiminnanjohtomme. Ja kukin kaivatuista on, kuka missäkin omilla teillään, teillä tietymättömillä ja hädissään ilman Enterin turvallista huomaa. Sitä huomaa, että se on silloin ihminen aika yksin! Ja missä on ja mitä tekee ne lukemattomat opastettavat? Ne kun miettii, miten saisi bitin kulkemaan ja läppärin laulamaan. Eikä ole ihmisen hyvä olla yksin mykän älykännykkänsa kanssakaan, kun ei pääse Lean tiimiltäkään apua etsimään. Se vaan on kunkin olo tuolloin orpo ja onneton! Se bitti kun kulkee kesällä kangerrellen! Joskus!

Mutta on se vapaus kesällä huimaa! Se vaan on niin mahtavaa, kun Enter-orpona etsii itsellensä tekemistä, heiluttelee vapaa vesirannassa, liukastelee kallioilla, polttaa makkaroita tulen yllä, yrittää kirveellä hajoittaa oksaista puuta, kuuntelee pikkulinnun karjuntaa, kerää hysteerisesti marjoja ettei muut ehdi apajille, arpoo mättään vieressä onko sieni myrkyllinen vai pitääkö ryöpätä sen sata kertaa vai ottaa huoletta mukaan, yrittää pitää silmiä öisin kiinni vaikka taivaan valolamppu tökittää silmiin, pyyhkii alvariinsa hikeä hentoisesta kropasta. Se on sitä kesää ja moni kutsuu sitä jopa lomaksi! Ja jopa kaipaa sitä?

Mutta jos etsii jotain hyvää niin ... kärsimysten kesä, hyttyset, palovammat, aurinkoihottuma, käärmeenpuremat, ongenkoukku peukalohangassa, karhua pakoonjuoksu tai ojanpohjalla makaaminen, käpy jalan ja selän alla ovat onneksi aina liian pian ohi. Sitten onkin hyvä palata Enterin turvalliseen huomaan. Se saa silloin opastushenkilö ja se kun tarvii sitä henkilöä taas turvan ja avun! Ja saa pukea taas toiset villahousut, karvalakin ja rukkasetkin.

Eli hyvää kaikille ... niin ja kesää ... ja turvallista kesämenoa! Se on syksyllä taas aika Enterin (www.entersenior.fi) ja taas löytyy apua kaikille laitteille (paitsi lämpöpumpuille ja muille luvanvaraista asennusta edellyttäville laitteille).

AURINKOA KESÄÄSI (ja muista suojata ihosi)!

 
Niin kuin entinen mies sanoi: "Näillä mennään!" Jos toimivat!



5 kommenttia:

  1. Enter-orvon elämä on kesällä vähän haikeaa kun ei päiviä ole rytmittämässä mukavan harrastuksen aikataulut. Voisihan kesälläkin olla jotain yhteistä opastajien puuhaa, esim. opintopiiriä yms. Ritva

    VastaaPoista
  2. Olen ajatellut opastaa mökin naapuruston kaikki mustikat kypsymään silloin, kun minä olen mökillä -:)

    VastaaPoista
  3. Kylöä ei pidä jättää kuitenkaan nauttimatta kesästä! Voipi opastaa mustikatkin ja kanttarellit vaikka korvasienistä myöhästyikin. Ja onhan ne oravat ja sorsat portailla kun ovat pähkinöitä tai pullaa hakemassa. Voipi pitää pikku esitelmän niille vaikka salasanan rakenteesta. Ja varmuuskopioista. Ja kuvankäsittelystä. Ja ennen kaikkea mokkulayhteyksien virittämisestä. Kyllä en ole huolissani etteikö taidot säily vaikka orava ei olekaan vastaanottavainen otus! Siis nettikesää kaikillen auringon kera eli kanssa!

    VastaaPoista
  4. Kiitos Markku! Todella kiva, kun kirjoittelet. Tulee hyvä mieli jutuistasi. Lisää tekstiä eetteriin!

    VastaaPoista